HTML

A világ legjobb sportja, a világ legjobb ligája

Nehéz elhinni, hogy nincs egy jóravaló blogja sem a világ legjobb sportjának, így kötelességemnek éreztem, hogy ezzel a kellemetlen szituációval valamit kezdjek: íme az NBA-blog!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Playoffs '09 - 9 nap után

2009.04.27. 15:07 tszajko

 Nos, igen,ez már csak így sikerült, csak a rájátszás közepén indult be a blog, de azért bízom abban, hogy még így sem maradtunk le semmiről...

Akkor nézzük, hogy is állunk:

KELET

Cleveland Cavaliers (1) - Detroit Pistons (8) 4:0

Nem is igazán tudom, hogy mit lehet ehhez hozzátenni, egyszerre meglepő és papírforma ez az eredmény. A Detroit már jó egy évtizede a Kelet egyetlen komoly csapataként funkcionált, de az utóbbi évek már megmutatták, hogy a LeBron, izé Cleveland Cavaliers és a Boston is föléjük tud emelkedni, így várható volt, hogy előbb vagy utóbb szétesik a védekező különítmény. Így is lett, a Cleveland pedig átgázolt a szebb napokat is megélt michiganieken, és a vetélytársak bajlódását figyelve egyre nagyobb eséllyel pályázhatnak arra, hogy őket fogja szétverni a Lékersz a nagydöntőben meglátjuk.

Boston Celtics (2) - Chicago Bulls (7) 2:2

A Bostonnak az első kör valahogy nagyon nem megy. Emlékezhetünk a tavalyi Atlanta elleni szenvedésre, amely majdnem csúfos upsetben végződött, és azt hiszem, most is eléggé valószínűnek tűnik a hetedik meccs, melyet minden bizonnyal csak behúz a Celtics. Kérdés, hogy ez mire lesz elég - a Garnett nélküli Boston nem tűnik túlságosan acélosnak, még szerencse, hogy az ág kihívói is erősen pusztítják egymást, sebaj, az biztos, hogy a kéthosszabításos negyedik meccshez hasonló izgalmaknak nézhetünk elébe ebben a párharcban.

Orlando Magic (3) - Philadelphia 76ers (6) 2:2

Az Orlando nagyon szeretné, ha őket is esélyesként kezelnék, ami az alapszakaszt tekintve nem is tűnik annyira ökörségnek, de egy ilyen párbaj után erősen elgondolkodik az ember a Magic versenyképességével kapcsolatban. Persze nem rossz csapat a 76ers sem, és kifejezetten szórakoztató az adok-kapok, de majdnem biztos vagyok abban, hogy a kezdeti bizonytalankodás ellenére csak összeszedi magát a Magic és Türkoglu szárnyalásával egy simának tűnő 4:2-be torkollik a küzdelem. Pedig korántsem lesz ez sima.

Atlanta Hawks (4) - Miami Heat (5) 1:2

Megvallom őszintén, én ennél jóval többet vártam az Atlantától. A tavalyi bostoni kötözködés nagyon megkedveltette velem ezt a szimpatikus csapatot, ráadásul az alapszakasz negyedik helye is meggyőző volt, nem gondoltam volna, hogy ekkora akadályt fog jelenteni ez a Miami a sólymoknak. Persze, még semmi nincs veszve, de azért Atlantában kikapni nem volt túl jó ötlet, ráadásul a kb. 30 pontos miami fiaskó után nagyon valószínűnek tűnik, hogy Wade-ék megint jók lesznek hazai pályán, 1:3-ról meg ugye nem nagyon visszaút.

NYUGAT

Los Angeles Lakers (1) - Utah Jazz (8) 3:1

Oké, ez a papírforma, sok minden mást nem is kellene hozzáraknom, de azért nem tudok egy kis sírás nélkül elmenni a párharc mellett. A tavalyi főcsoport-elődöntőben ez a két csapat óriásit csatázott, és bizony most sem bántam volna, ha ez az összecsapás mondjuk a nyugati döntőben került volna elő. A szívemnek nagyon kedves (az ellenfelekkel persze annyira azért nem) Utah azonban nagyon elbaltázta az utolsó fordulók helycseréit, és így már annak is örülhet, hogy legalább a söprést megúszta a nagyonnagyon erős Lakers ellen.

Denver Nuggets (2) - New Orleans Hornets (7) 2:1

Nem is gondoltam volna, hogy a Denver ennyire meg fog felelni a 2. hely elvárásainak, de úgy tűnik, most már tényleg összeállt a Martin-Anthony-Billups (-Nene :D) tengely, amit most már Paul sem fog tudni áttörni. Megjegyzem, kár a Hornetsért, de rájuk is vonatkozik a Jazz kritikája, nagyon-nagyon benézték a végjátékot, így az első körben fognak búcsúzni úgy, hogy simán bennük volt a főcsoport-elődöntő is. Aztán ki tudja, lehet, hogy nagyon mellényúltam ennél a tippnél.

San Antonio Spurs (3) - Dallas Mavericks (6) 1:3

Istenem, hányszor próbáltam már másoknak elmagyarázni, hogy a Dallas igenis jó csapat. Igenis jó csapat annak ellenére, hogy két éve a Golden State (emlékszik még rájuk valaki?), tavaly pedig a Hornets alázta meg őket az első körben. De a Dallas igenis jó csapat, és attól még hogy gyűrűt Kidd-del sem fognak szerezni (most komolyan, a Miami elleni döntőt tulajdonképpen már megnyerték), arra biztosan jók lesznek, hogy az öregecskedő San Antoniót végre valahára elküldjék horgászni - egyszerűen unalmas már ez a Duncan-Parker gőzgép.

Portland TrailBlazers (4) - Houston Rockets (5) 1:3

Bevallom őszintén, hogy talán ez a párharc érdekel a legkevésbé az amúgy rendkívül izgalmas rájátszásban, tekintettel arra, hogy szinte semmit nem tudok a Portlandről, és a Houstont sem tartom túl izgalmas csapatban. Persze, azért nem árt megjegyezni, hogy Tracy McGrady végre megéli azt, amire egész életében várt, be fog jutni a rájátszás második körébe - milyen kár, hogy a Lakers egy laza 4:1-et fog csapni rájuk, a lényeg a sikerélmény!

Na, akkor ennyi volt egyelőre az összefoglalás, mindennap jelentkezni fogunk új és izgalmas hírekkel és értékelésekkel, addig is jó szórakozást a meccsekhez, lehet szurkolni a jóslataimnak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nba1.blog.hu/api/trackback/id/tr811089392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása